Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Διάθεση ιστορικού βιβλίου.


Ο Σύλλογός μας διαθέτει δωρεάν, το βιβλίο της Πανελλήνιας Ένωσης Ποντίων Αξιωματικών «Αλέξανδρος Υψηλάντης»: «Οι ανθελληνικοί διωγμοί εν Τουρκία».
Πρόκειται για την δεύτερη έκδοση, του 1994.
Αποτελείται από τρία μέρη και έχει 205 σελίδες.
Στο α’ μέρος, καταγράφονται οι κρατικές ενέργειες (διατάγματα, νόμοι κλπ) αλλά και οι διώξεις των Ελλήνων σε όλη την τουρκική επικράτεια με λεπτομερείς αναφορές και αριθμούς κακοποιημένων. Αναφέρονται περιπτώσεις ανά περιοχή και πόλεις / χωριά. Παρατίθενται δηλαδή οι προπαρασκευαστικές εργασίες προς εξόντωση του Ελληνισμού.
Στο β’ μέρος, καταγράφονται οι εκτοπίσεις, ως τακτική αλλά και ανά περίπτωση με αναφορές ανά περιοχή.
Στο γ’ μέρος, παρατίθενται ανατυπωμένα από την έκδοση του Εθνικού Τυπογραφείου του 1921, τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Βουλής (5,6 και 8 Απριλίου 1921) με θέμα: «Οι ανθελληνικοί διωγμοί εν Τουρκία από του 1908 μέχρι του 1921».
Τέλος, στο Παράρτημα, καταγράφεται η ανακίνηση του ζητήματος της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους, με αναφορές σε Τουρκικά διατάγματα αλλά και με παράθεση εγγράφων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από την περίοδο 1987 – 1988, όταν εκδόθηκε «ψήφισμα για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στο αρμενικό πρόβλημα».
Είμαστε όλοι υπέρ της ειρήνευσης. Αλλά καμία σταθερή ειρήνευση δεν μπορεί να βασιστεί πάνω στη λήθη και στο ψέμα. Με γνώση της ιστορίας οφείλουμε να αποδώσουμε δικαιοσύνη και να οικοδομήσουμε σχέσεις με τους γείτονές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου